Hare

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Hare
Latinsk navn: Lepus capensis (L. europaeus)

Udbredelse
Haren lever overalt i Danmark samt store dele af Europa til Mongoliet og Nordkina, Arabien, Afrika, Nord- og Sydamerika og Australien.

Facts
Haren har store gulbrune øjne, snuden er sort, ørerne er meget lange. Bagbene er betydelig længere end forbenene.
Pelsen er blød og tyk, ryggen er gulgrå med sorte og lyse hårspidser, bugen og halens underside er hvid.
Haren måler 45-75 cm, halen 7-11 cm. Den vejer 2,5-6,5 kg.

Levevis
Haren er mest natdyr, og færdes lige fra kyststrækninger ved havet til høje bjerge, fra busksteppe til skov.
Haren er kønsmoden efter 5-8 mdr.
Parringstiden går fra januar til august. Drægtighedstid 42-44 dage (den kan befrugtes igen før fødslen).
Haren får 3-4 kuld om året, hvert med 2-4 hårede unger, der straks kan se og bevæge sig rundt.
Dietiden er ca. 3 uger, og efter 2-3 uger klarer de sig selv.
Haren lever af alle slags planter, men også grene, knopper og bark.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Lagomorpha

  • Familie: Leporidae (Harefamilien)



Tilbage til oversigten