Halsbåndmus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Halsbåndmus
Latinsk navn: Apodemus flavicollis

Udbredelse
Halsbåndmusen er udbredt i Mellemeuropa, England, Sydskandinavien og Østeuropa. Almindelig i det meste af Danmark.

Facts
Halsbåndmusen er lidt større end skovmusen, halen er udstyret med 170-240 ringe. Pelsen er rust- til kastaniebrun, bugen er næsten hvid. På tværs af brystet sidder en guldbrun stribe (halsbånd).
Den måler 9-13 cm, og vejer 22-48 gram, halen er 10-24 cm lang.

Levevis
Halsbåndmusen lever i løv-, nåle- og blandingsskove, parker og tæt bevoksede områder. Springer godt og klatrer udmærket. Bor i jordhuler, klipperevner og hule træer.
Efter en drægtighedstid på 21-23 dage, fødes 3-4 kuld årligt med 3-8 nøgne, blinde unger.
Afvænnes efter 14-15 dage, og klarer sig selv efter 21 dage. Levetid max. 3-4 år.
Halsbåndmusen lever af agern, alle slags frø, insekter, snegle, æg og fugleunger.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Muridae (Musefamilien)



Tilbage til oversigten