Gyldenhovedet løveabe

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Gyldenhovedet løveabe
Latinsk navn: Leontopithecus chrysomelas

Udbredelse
Gyldenhovedet løveabe lever i kystregnskov i det østlige Brasilien.

Facts
Gyldenhovedet løveabe er en af de større silkeaber.
Den vejer 400-700 gram og måler 25-35 cm.
Dens pels og ansigtsfarve er gyldenbrun.
Den har en karakteristisk løvemanke omkring hovedet og lidt ned af ryggen

Levevis
Gyldenhovedet løveabe er kønsmoden efter 1½ år.
Drægtighedsperioden er 130-140 dage, den føder oftest 2 unger.
Hannen passer på ungerne, mens hunnen har travlt med at finder føde, for at kunne producere mælk nok.
De lever af insekter, frugt og saft fra træerne.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primater

  • Familie: Callitrichidae (Egernaber)



Tilbage til oversigten