Gylden løveabe

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Gylden løveabe
Latinsk navn: Leontopithecus rosalia

Udbredelse
Gylden løveabe lever ved kysten i regnskove i Brasilien.

Facts
Gylden løveabe er en af de større silkeaber. Den vejer 400-700 gram og måler 24-35 cm.
Dens pels og ansigtsfarve er brungylden. Den har en karakteristisk løvemanke omkring hovedet og lidt ned af ryggen.
Silkeaber har kløer i stedet for negle, der gør, at de kan sidde fast på stammer og slikke saft fra træerne.

Levevis
Gylden løveabe er kønsmoden efter 1½ år.
Drægtighedsperioden er 130-140 dage, den føder oftest 2 unger.
Hannen passer på ungerne, mens hunnen finder føde for at kunne producere mælk nok.
De lever af insekter, frugt og saft fra træerne.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie: Callitrichidae (Egernabe)



Tilbage til oversigten