Guanaco

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Guanaco 
Latinsk navn: Lama guanicoe

Udbredelse
Guanacoer lever på sletter i Sydamerika, men også i bjerge i op til 3000 meter højde.

Facts
Guanacoen er en vild lamaart, der er lidt mindre en den tamme lama .
Den måler ca. 1,1 meter til skulderen og vejer 80-110 kg. Pelsen er ensfarvet rødbrun med hvid bug.

Levevis
Hunnen er kønsmoden i en alder af 1 år, og er kun i brunst i få dage. Parringstiden ligger fra november til februar.
Kalven fødes 11 mdr. senere og vejer 10-12 kg.
Guanacoer lever i familiegrupper, der udgør ca. 20 dyr, anført af én han.
Deres føde består af græs og blade.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Tylopoda

  • Familie: Camelidae



Tilbage til oversigten