Grævling

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Grævling
Latinsk navn: Meles meles

Udbredelse
Grævlingen er udbredt i Europa, Asien, Jordan, Korea, Iran og Israel. I Danmark almindelig i det meste af landet.

Facts
Grævlingens krop er kraftig og klodset. Benene er korte, snuden spids, små næsten sorte øjne. Pelsen er grov med et tykt uldlag og lange børster. To hvide striber strækker sig fra snuden, forbi øjnene og op til ørerne. Kroppens underside er sort og hele ryggen er sølvgrå.
Grævlingen måler 60-70 cm og vejer 12-18 kg, halen måler 15-20 cm.

Levevis
Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Mustelidae (Mårfamilien)



Tilbage til oversigten