Grågås

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Grågås
Latinsk navn: Anser anser

Udbredelse
Grågåsen lever i det nordlige og østlige Europa samt Danmark. Om vinteren trækker de til Sydspanien.

Facts
Grågåsen er den vilde stamfader til de fleste tamracer.
Den kan blive 90 cm lang og vejer 2,5-4,0 kg.
Grågåsen har et stort, tungt hoved og et kraftigt orange næb. Fødderne og benene er lyserød.
Fjerdragten er gråbrun med lyse spidser på kropsfjerene, halen er grå med hvid spids.

Levevis
Grågåsen er almindelig ynglefugl i Danmark.
Den bygger rede i rørskove ved søer og moser.
Grågåsen lægger 4-6 æg der udruges efter 27-28 dage.
Det er kun hunnen der ruger.
Grågåsen lever af græs, rødder, vandplanter og blade.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Anseres (Andefugl)

  • Familie: Anaatidae



Tilbage til oversigten