Gråbjørn

FACTS · LEVEVIS

Gråbjørn

Facts
En gråbjørn vejer over 300 kg.
Den er uddød mange steder.
Gråbjørnen var et symbol på styrke - indianerne i Amerika slog dem ihjel og lavede halskæder af kløerne.

Levevis
Den føder 2-3 unger i januar eller februar.
Gråbjørnen sover vintersøvn.
Den lever af hjorte, fugle, krybdyr, frugt og laks m.m.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Ursidae (Bjørne)



Tilbage til oversigten