Grå egern

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Grå egern
Latinsk navn: Sciurus carolinensis

Udbredelse
Grå egern stammer oprindelig fra de østlige områder i Nordamerika og Sydcanada, men er siden ført til bl.a. Sydafrika, England, Skotland og Irland.

Facts
Grå egernet ligner meget det almindelige egern, men er lidt større.
Pelsens overside er grå, undersiden næsten hvid, den har lyse ringe om øjnene.
Den måler 24-30 cm, halen 20-25cm. Vægten varierer mellem 350 og 750 gram

Levevis
Grå egernet holder til i skove og parker. Den lever alene, men søger undertiden sammen med andre hvis der er godt med føde.
Grå egernet er kønsmoden efter 1 år. Den føder 2 kuld unger om året efter en drægtighedsperiode på 38 dage.
Hvert kuld er på 3-6 nøgne, blinde unger. Efter ca. 21 dage kan de se, de dier 5-6 uger, og efter 7-8 uger klarer de sig selv.
Grå egern lever af frø fra løv- og nåletræer, nødder, frugter, svampe, insekter, fugleunger og æg.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Sciuridae (Egernfamilien)



Tilbage til oversigten