Giraf

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Giraf
Latinsk navn: Giraffa camelopardalis reticulata

Udbredelse
Giraffen lever i Afrika på savannen.

Facts
Giraffen er det højeste dyr i hele verden. Den kan blive op til 
5 m høj. 
Dens meget lange hals gør det muligt, at spise blade fra træerne.
De har mellem 2 og 5 horn.
Den benytter sin 45 cm lange blåsorte tunge til, at gribe fat i bladene, der hører til giraffens foretrukne føde. 
Giraffen er drøvtygger.

Levevis
Giraffen er drægtig i 11 ½ måned, og føder normalt kun 1 unge. 
Ungen vejer omkring 60 kg og er 2 meter høj ved fødslen. Girafferne lever i små grupper. 
Giraffen kan blive 26 år i naturen. 
Der er kendskab til en giraf, der er blevet 28 år i fangenskab.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Giraffidae (Giraffer)



Tilbage til oversigten