Gibbon, hvidhåndet

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Gibbon, hvidhåndet
Latinsk navn: Hylobates lar

Udbredelse
Hvidhåndet gibbon levet i regnskoven i Thailand, Malaysia, Kina og Laos.

Facts
Gibboner er de mindste menneskeaber. Den tilbringer næsten hele livet i træerne, og bevæger sig 
her udelukkende ved hjælp af armene, ofte springer de fra gren til gren.
Hvidhåndet gibbon har meget lange arme, næsten dobbelt lå lange som kroppen.
Pelsen er kort og mørkebrun, hænder, fødder og ansigtskrans er hvide.
Hvidhåndet gibbon vejer 4-7 kg.

Levevis
Hvidhåndet gibbon lever i familiegrupper bestående af en han og en hun og deres unger.
De er kønsmodne i en alder af 8-10 år.
Der fødes 1 unge efter en drægtighedsperiode på 7 mdr.
De første måneder klamrer ungen sig til moderens mave, mens hun klatrer rundt efter føde.
Ungerne forlader oftest familiegruppen når de er 6-7 år gamle.
Gibbon lever af frugt, blade og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie: Pongidae eller Hylobatidae (Menneskeaber)



Tilbage til oversigten