Gepard

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Gepard
Latinsk navn: Acinonyx jubatus

Udbredelse
Geparden er udbredt fra Algeriet og Marokko til Transvaal, via Ægypten, Etiopien, Arabien og Indien.

Facts
Geparden er et kattedyr. 
Den er gylden med sorte aftegninger. 
Geparden er verdens hurtigste løber. Den kan løbe over 110 km i timen.
Gepardhannen vejer op til 60 kg, hunnen noget mindre. Hannens totale længde er 2,1 meter.

Levevis
Der findes ikke en regelmæssig yngletid, de to til fire killinger kan fødes på en hvilken som helst årstid.
Ved fødslen har ungerne en blågrå farve på ryggen, mens resten af 
pelsen er er brun.
De nyfødte unger er blinde de første to uger. 
Geparden lever hovedsagelig af mindre antiloper eller kiddene

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Felidae (Katte)



Tilbage til oversigten