Genette, europæisk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Genette, europæisk
Latinsk navn: Genetta genetta

Udbredelse
Genetter er udbredt i Frankrig, Spanien, Portugal, Afrika og Vestarabien.

Facts
Genetter er på størrelse med en huskat. Hovedet er lille, snuden spids og næsen er sort. Ørerne trekantede og afrundede. Benene er korte og halen lang og spids.
Pelsen er gråhvid til gråbrunlig, med skarpt aftegnede sorte pletter.
Genetter måler 40-55 cm, halen er 40-50 cm og vægten er 1,50-2,25 kg.

Levevis
Genetter lever i kratbevokset maki, klippefyldte halvørkner og i bjerge op til 2500 m.
Aktiv i skumringen og om natten, hviler om dagen i jord- eller klippehuler.
Efter en drægtighedstid på 70-77 dage, fødes 1-4 blinde unger. Åbner øjnene efter 5-12 dage. Dier i 2-3 mdr. og klarer sig selv efter 6-9 mdr.
Levetid max. 10-12 år.
Genetter lever af insekter, skorpioner, krabber, muslinger, fisk, krybdyr og ådsler.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora (Rovdyr)

  • Familie: Viverridae (Viverrefamilien)



Tilbage til oversigten