Galago, Sydafrikansk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Sydafrikansk galago
Latinsk navn: Galago moholi

Udbredelse
Galagoer lever i træer og buske i skovområder i Sydafrika.

Facts
Den sydafrikanske galago er en lille halvabe, som vejer 120-275 gram og kun er 12-16 cm lang.
Den har store øjne og ører. Pelsen er lys grå, halen busket og meget lang.

Levevis
Galagohunnen er kønsmoden efter ½ år, hannen efter 1 år.
De bygger bladreder i træerne. Føder for det meste kun 1 unge. Moderen sover sammen med sin unge om dagen, og lader den alene om natten, når hun skal finde føde.
De lever af insekter, snegle, frugt og plantedele.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie Galagidae



Tilbage til oversigten