Flyvende hund, ægyptisk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Flyvende hund, ægyptisk
Latinsk navn: Rousettus aegyptiacus

Udbredelse
Ægyptisk flyvende hund lever i områder med klippehuler syd for Sahara i Afrika.

Facts
De flyvende hunde hører til flagermusgruppen.
De har fået deres navn, fordi de har et hundelignende hoved, hvorimod den ægte flagermus ligner en gnaver.
Den ægyptiske flyvende hund vejer 80-160 gram, den kan leve op til 20 år.
Pelsen er mørkebrun med lysere maveparti, vingerne er mørkebrune.

Levevis
Den ægyptiske flyvende hund er kønsmoden efter 2 år. 
Den føder 1 unge, som de første måneder sidder på maven af hunnen og dier. Senere kan ungen hænge i træerne mens moderen om natten skal ud og lede efter føde.
Efter 6 mdr. kan ungen selv følges med de voksne.
Flyvende hunde tilbringer dagen sovende i kolonier på omkring 10.000 individer.
Ægyptiske flyvende hunde lever kun af frugt og nektar.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Chicoptera (Flagermus)

  • Familie: Pteropodidae (Flyvende hunde)



Tilbage til oversigten