Flodsvin eller kapivar

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Flodsvin eller kapivar
Latinsk navn: Hydrochoerus (Hydrochaeris) hydrochaeris

Udbredelse
Flodsvinet – også kaldet kapivar – er almindeligt udbredt i Sydamerika, hvor den lever i skovområder nær floder og sumpe.

Facts
Flodsvinet kan blive 6-10 år.
Flodsvinet er ca. 1,3 m lang, har temmelig lange ben og næsten ingen hale. Den har et dybt snudeparti, og lange rodløse - stadigt voksende kindtænder.
Flodsvinet er halvt vandlevende og har fødder med svømmehud.

Levevis
Flodsvinet er kønsmoden efter 15-18 mdr.
Drægtighedsperioden er 4 mdr. og der fødes 4-5 ret udviklede unger, der tidligt bliver dygtige svømmere.
Flodsvinet lever af vandplanter og græsser.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia

  • Familie: Hydrochoerdae



Tilbage til oversigten