Flodhest

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Flodhest
Latinsk navn: Hippopotamus amphibius

Udbredelse
Flodhesten lever på savannen i Afrika, de græsser i nærheden af vandhuller og floder.

Facts
Flodhesten er et af de største nulevende land-pattedyr.
De kan veje op til 2 tons og er ca. 3 meter lang.
En flodhest kan åbne munden op til 120 cm.
Flodhesten har en stor, tøndeformet krop, et massivt hoved og korte ben.
Den tilbringer det meste af sit liv i vandet. Næseborene kan lukkes tæt i, når flodhesten dykker under vandet, som regel ikke længere end 5 min. ad gangen.
Farven er skifferagtig kobberbrun for oven til lyserød under kroppen.
 I naturen bliver en flodhest normalt op til 30 år gammel, i fangenskab kan den dog blive helt op til 50 år gammel.
Når en flodhest sveder, kan det se ud som om den sveder blod, på grund af, at sveden indeholder et rødt pigment.
Flodhesten tilbringer det meste af tiden i mudret vand. Den bevæger sig meget elegant i vand, og den kan synke ned i bunden af floderne og gå eller løbe på bunden.
Flodhesten er et truet dyr.

Levevis
Flodhesten er kønsmoden efter 4-8 år, varierer efter forholdene.
Den er drægtig ca. 8 mdr., og føder 1 kalv på ca. 45 kg. Fødslen foregår undertiden under vandet.
Kalven dier et års tid, men kan følge flokken ca. 2 uger efter fødslen.
Flodhesten går på land om natten for at græsse, de kan fortære ca. 70 kg. græs på en nat.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Hippopotamidae



Tilbage til oversigten