Flamingo, rød

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Flamingo, rød
Latinsk navn: Phoenicopterus ruber ruber

Udbredelse
Rød flamingo er udbredt i Mellemamerika.

Facts
Rød flamingo har en lang, krum hals, lange ben og svømmehud mellem tæerne.
Næbbet er stærkt specialiseret til filtrering, skarpt bøjet på midten; undernæbbet er stort og trugformet, overnæbbet lille og formet som et låg.
Fjerdragten er mørk rosa.
Flamingoen måler mellem 1½ og 2 meter, og vejer 3-4 kg.

Levevis
Flamingoen lever i lavvandede saltsøer.
De yngler på blødt mudder, hvor de bygger karakteristiske mudderhøje, som regel 15-45 cm høje og bygget som en keglestub med en fordybning øverst.
Flamingoen lægger normalt kun 1 æg som udruges på ca. 28 dage.
Ungen ser meget anderledes ud en de voksne, efter en måned svarer den til den berømte grimme ælling, med uskønne, klodsede ben, et stort, bøjet næb og en snavset-brun dundragt.
Med tiden skifter ungerne udseende, og efter godt 2 mdr. er den flyvefærdig.
Kønsmodne efter 3 år. Levealder 30-40 år.
Rød flamingo lever af krebsdyr, muslinger, insekter og vandplanter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Ciconiformes (Storkefugle)

  • Familie: Phoeniopteridae (Flamingoer)



Tilbage til oversigten