Emu

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Emu
Latinsk navn: Dromaius novaehollandiae

Udbredelse
Emuen lever i Australien.

Facts
Den er verdens anden største fugl, og den kan løbe op til 48 km/t. 
Den kan blive op til 1,9 m høj, og veje op til 50 kg. 
Emuen kan blive 30 år gammel.

Levevis
Den lever af insekter, græs, bær, frugt og planter. 
Hunnen lægger op til ca. 20 grønne æg. Når æggene er lagt, er det hannens opgave, at tage sig af udrugningen, der strækker sig over ca. 59 dage. 
I hele udrugningsperioden, hverken spiser eller drikker hannen.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Casuarii (Kasuarer og emu)

  • Familie: Dromariidae (Emuer)



Tilbage til oversigten