Elsdyr

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Elsdyr
Latinsk navn: Alces alces

Udbredelse
Elsdyr lever i kolde egne i det nordlige Europa, Nordamerika og Asien.

Facts
Elgen er en stor, langbenet hjort. Dens bagparti er påfaldende lavere end skuldrene, halsen er forholdsvis kort.
De voksne hanner, især hos Alaska-elgen, udvikler overordentlige store, skuffede gevirer, der kan måle indtil 1,8 meter i bredden.
Pelsen er rødlig til sortbrun, undersiden og benene er lysere.
Elgen vejer 300-500 kg. (Alaska-elgen kan veje op til 800 kg.) 
Den måler 240-310 cm i længden og 180-235 cm i højden.
Den europæiske elg er blevet oplært til at gå med seletøj som trækdyr, og kan foretage lange rejser pga. dens store styrke, men er aldrig blevet gjort til husdyr i samme grad som rensdyret.

Levevis
Elsdyret er kønsmodent efter 2-3 år. Den føder 1-2 kalve efter en drægtighedstid på 35-38 dage.
Kalvene vejer omkring 10-15 kg ved fødslen, men ved tvillingefødsler er vægten betydelig lavere.
Dietiden er ¾ - 1 år.
De lever af vandplanter, buskvækster og småtræer.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Cervidae (Hjorte)



Tilbage til oversigten