Egern

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Egern
Latinsk navn: Sciurus vulgaris

Udbredelse
Egernet lever i skove, parker og haver overalt i verden med undtagelse af Australien.

Facts
Egernet er på størrelse med rotter, snuden er afrundet, øjnene er mørkebrune, ørerne halvlange og i vinterpelsen er der lange opadvendte hårduske.
Bagbenene er længere end forbenene. Halen er lang og busket, pelsen er tyk – oversiden er grålig rød eller brunlig rød til sort, undersiden er hvidlig.
Egernet vejer 230-280 gram. Længden er 20-28 cm + hale på 15-25 cm.

Levevis
Egernet er et dagdyr, lever for det meste alene.
Det er kønsmodent efter 1 år. Bygger selv en kugleformet rede af græs og mos.
Føder 3-7 nøgne, blinde unger efter en drægtighedstid på 38 dage. (2 gange om året ).
Efter 21 dage kan ungerne se, dietiden er 5-6 uger og efter 7-8 uger kan ungerne klare sig selv.
Egernet lever af nødder, frugter, bær, svampe, æg og fugleunger.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Sciuridae (Egern)



Tilbage til oversigten