Dværgsilkeabe

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Dværgsilkeabe
Latinsk navn: Cebuella pygmaea

Udbredelse
Dværgsilkeaben lever i regnskove ved Amazonfloden.

Facts
Dværgsilkeaben er verdens mindste abe, den er mindre ”abelignende” en de øvrige silkeaber.
Den vejer 80-140 gram, og måler 12-14 cm.
Dens pels er ensfarvet gullig med sorte nister.
Silkeaben har kløer på fingrene i stedet for negle, det gør, at den kan klatre op ad stammer og hænge fast, mens den slikker saft fra træerne.

Levevis
Dværgsilkeaben er kønsmoden efter 2 år.
Drægtighedsperioden er ca. 140 dage, den føder 1-2 unger som vejer 15 gram stk.
Hannerne passer ungerne, mens hunnen finder føde for at kunne producere mælk nok.
Dværgsilkeaben lever af frugt, insekter og andre smådyr. 60% af føden består af saft fra træerne.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie: Callitrichidae (Egernabe)



Tilbage til oversigten