Dværgodder, asiatisk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Dværgodder, asiatisk
Latinsk navn: Aonyx cinerea

Udbredelse
Asiatisk dværgodder lever i sumpede områder i regnskove i Sydøstasien.

Facts
Den asiatiske dværgodder er den mindste af alle oddere.
Voksne oddere bliver sjældent mere end 70 cm lange og vejer ikke over 5 kg.
De er som regel mørkebrune med en hvidlig kontrastfarve på undersiden.
Forpoterne har lange fingre, som kun delvis er forsynet med svømmehud. De bruger deres meget følsomme fingrespidser til at finde frem til byttet i mudder, eller under sten og ral.

Levevis
Den asiatiske dværgodder lever parvis eller i små grupper på 4-12 dyr.
Der fødes 2-4 unger om foråret efter en drægtighedsperiode på 2 mdr.
Hannerne deltager i pasningen af ungerne.
Ungerne forbliver i familiegruppen i flere år.
Dværgoddere lever af padder, fisk, muslinger, orme og snegle.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Cernivore

  • Familie: Mustelidae



Tilbage til oversigten