Dværgmus eller havremus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Dværgmus eller havremus
Latinsk navn: Micromys minutus

Udbredelse
Dværgmusen er udbredt i store dele af Europa, Sibirien, Korea, Japan og Kina samt i det meste af Danmark.

Facts
Dværgmusen er meget lille, snuden er kødfarvet og spids, ørerne er ret store og halen lang og nøgen. Ryggen er gulbrun, bugen hvid.
Dværgmusen måler 5,5-7,5 cm + hale 5-7 cm, den vejer 5-11 gram.

Levevis
Dværgmusen lever på marker med højt græs, kornmarker og skovbryn med høj bevoksning, om vinteren også i høstakke og i lader.
Dværgmusen er en god klatrer, og bruger halen til at gribe om stængler og grene.
Om sommeren bygger den en kugleformet rede, der kan være ophængt mellem strå, 25-100 cm oppe.
Den får 2-3 kuld om året, med 3-6 nøgne, blinde unger. Ungerne åbner øjnene efter 8 dage, de dier i 14-16 dage og efter 16 dage klarer de sig selv.
Kønsmodne efter 4-5 uger. Levetid max. 2-4 år.
Dværgmusen lever af frø, korn og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnavere)

  • Familie: Muridae (Musfamilien)



Tilbage til oversigten