Dværghjort

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Dværghjort
Latinsk navn: Tragulus javanicus

Udbredelse
Dværghjorten findes i Afrika og Sydasien, hvor den lever i tropeskove nær floder og sumpe.

Facts
Dværghjorten har en højde på ca. 30 cm.
Den har en korthåret pels, som har en varm brun farve med hvide pletter og striber.
Dværghjorten har et lille hoved, spids snude og lange tynde ben, den har en overfladisk lighed med hjorte (derfor dens navn) men er sandsynligvis lige så meget i familie med svin og kameler. Den har hverken horn eller gevir, og mangler de duftkirtler i ansigtet som hjorte har.

Levevis
Dværghjortens drægtighedsperiode er 4 mdr. og den får 1-2 unger. 
Dværghjorten er hovedsagelig natdyr; de er meget sky.
Dværghjorten lever af blade og bær
Dværghjorten er en vigtig del i fødekæden for rovdyr, slanger og mennesker der lever i skovene.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Artiodactyla

  • Familie: Tragulidae



Tilbage til oversigten