Dværgflagermus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Dværgflagermus
Latinsk navn: Pipistrellus pipistrellus

Udbredelse
Almindelig i hele Danmark. I Europa, syd for 60° nordlig bredde. Fra Kaukasus til Japan, Kashmir, Lilleasien og Marokko. Dens tilholdssteder er mest i bebyggede områder. Sommerophold i bygninger, klipper sprækker, hule træer og i redekasser. Vinterophold i indgange til klippehuler, mursprækker og hule træer. Dværgflagermusen lever også i bjerge op til 2000 m. 

Facts
Dværgflagermusen er den mindste flagermus i Europa. Den har flyvehud mellem krop, forlemmer, fingre, ben og hale. Sidste halehvirvel, fødder og tommelklo er fri for flyvehud. Den har 5/5 fingre og tæer, 2 pattevorter. Ryggen er lys til mørkebrun, bugen noget lysere. Ansigtet, ører og flyvehud er næsten sort. Dens længde er 3,5-5 cm, halen 2,5-3,5 og 

Levevis
Dværgflagermusen er et natdyr, der begynder sin jagt lige efter solnedgang. Dens flyvehøjde er 2-6 meter. Den flyver hurtigt og med pludselige vendinger. Parringstiden er fra efterår til forår, afbrudt af vinterdvalen. Hvis den bliver befrugtet om efteråret, oplagrer hunnen sæden. Drægtighedstid er ca. 75 dage. Den føder som regel 2 blinde unger. Ungerne klynger sig fast 

  • Klasse: Mammalia

  • Orden: Chiroptera
    Underorden: Microchiroptera

  • Familie: Vespertilionidae



Tilbage til oversigten