Congopåfugl

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Congopåfugl
Latinsk navn: Afropavo congensis

Udbredelse
Congopåfugle lever i lavlandsregnskove i den østlige de af Congo i Afrika.

Facts
Congopåfuglen er eneste art i Afrika.
Hannens fjerdragt er blå med grønne vinger, røde strubepletter og hvid top.
Hunnens fjerdragt er rødbrun med grønplettede vinger samt en rød top.
Den måler 60-70 cm og vejer 1-1½ kg.

Levevis
Congopåfuglen overtager i yngletiden en gammel rede efter en anden fugl f.eks. en due.
Heri lægger den 2-3 æg, som udruges på ca. 1 måned.
De lever af frø, urter og insekter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Calli

  • Familie: Phasianidae



Tilbage til oversigten