Chimpanse

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Chimpanse
Latinsk navn: Pan troglodytes

Udbredelse
Chimpansen lever overalt i det afrikanske lavlandsskovbælte.

Facts
Chimpansen er nok den abeart der er mest beslægtet med mennesket.
Deres sociale struktur minder meget om mennesket, en del af deres føde består af kød, og de er de eneste menneskeaber der udvikler og tilpasser redskaber til brug ved særlige formål.
Fuldt udviklede chimpanser vejer 40-70 kg. Hannerne er større end hunnerne.
Det lange og sparsomme hår er sort, ansigtets hudfarve ændres fra kødfarvet hos de unge dyr til bronze og senere sort hos de voksne.
Ansigtet er langt med fremstående kæbeparti og tynde læber.
Chimpanser er gode armgængere, men tilbringer næsten halvdelen af deres tid på jorden.

Levevis
Chimpanser er kønsmodne ved 8 års-alderen, hunnen føder 1 unge efter en drægtighedsperiode på 8 mdr. Ungen vejer ca. 2 kg.
Chimpanseungen bærer i begyndelsen på moderens bug, hvor den klamrer sig fast – en refleks som er udviklet fra fødslen.
Chimpanser lever sammen i store flokke på op til 30-50 individer.
De ernærer sig til dels af frugt, men æder også mindre pattedyr, termitter og myrer.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Primates

  • Familie: Pongidae eller (Hominidae)



Tilbage til oversigten