Canadagås

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Canadagås
Latinsk navn: Branta canadensis

Udbredelse
Canadagåsen lever i Canada og Sverige – yngler i Danmark.

Facts
Canadagåsen vejer 3-6,5 kg og måler 60-110 cm.
Både hannen og hunnen er ensfarvede brune med hvidt bryst og sort hals, hovedet er også sort med en hvid plet på kinden.

Levevis
Canadagåsen er kønsmoden efter 3 år.
Den lægger 4-6 æg, som udruges efter en måned.
Det er kun hunnen, der ruger, mens hannen bliver i nærheden af reden.
Ungerne kan forlade reden kort efter udklækningen, og ledsages af begge forældre.
Canadagåsen lever af mange slags plantedele deriblandt græs, bær og korn.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Anseres (Andefugle)

  • Familie: Anatidae



Tilbage til oversigten