Brun bjørn

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Brun bjørn
Latinsk navn: Ursus arctos

Udbredelse
Den brune bjørn findes i Nordamerika, Europa og Asien, hvor den lever i skovområder i bjergegne.

Facts
Den brune bjørn kan blive op til 30-35 år gammel
Den brune bjørn vejer 110-265 kg. og er 170-250 cm. lang med en højde på 90-110 cm.
Den brune bjørn er kraftig, lidt plumpt bygget, brune øjne, små ører og lille afrundet hale der næsten er skjult. Pelsen er lys- til mørkbrun og pjusket
Den brune bjørn er Europas største rovdyr.

Levevis
Den brune bjørn ligger i dvale november-marts i jord- eller klippehuler, hvor ungerne også fødes.
Den brune bjørn er kønsmoden efter 2- 4 år og parringstiden er april-august. Den parrer sig kun hver 3. år.
Den brune bjørn er drægtig i 7-8 mdr. og føder 2-4 unger.
Ungerne er små, blinde og næsten nøgne ved fødslen..
De får først synet, når de er 4-5 uger gamle.
De dier i 3-4 mdr. - klarer sig selv efter 1½ - 2 år.
Når de er ca. 4 måneder gamle, kommer de frem fra bjørnens hule.
Bjørnen lever som regel alene.
Den er aktiv både om dagen og om natten.
Den æder alle slags plantedele samt små og større dyr
Den er temmelig sky - klatrer og svømmer godt.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Carnivora

  • Familie: Ursidae (Bjørnefamilien)



Tilbage til oversigten