Brandmus

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Brandmus
Latinsk navn: Apodemus agrarius

Udbredelse
Brandmusen er udbredt i Mellem-, Øst- og Sydeuropa, Sibirien og Kina. I Danmark kun på Lolland, Falster og Møn.

Facts
Brandmusen har samme størrelse som husmusen. Den måler 9-12 cm og vejer 16-25 gram, halen måler 6-8 cm. Snuden er spids, overlæben spaltet, øjnene store og mørkebrune.
Pelsen er rød- eller gråbrun med en sort stribe fra nakken til haleroden, bugen er hvidlig.

Levevis
Brandmusen lever i skovbryn, parker, haver og på marker. I bjerge op til 900 m. Om vinteren også i lader og stalde.
Aktiv dag og nat, løber og klatrer godt. Graver underjordiske gange til rede og forråd.
Efter en drægtighedstid på 21 dage, får den hvert år 3-4 kuld med 4-8 nøgne, blinde unger.
Afvænnes efter 14 dage, og klarer sig selv efter 21 dage. Kønsmodne efter 2 måneder. 
Levetid max. 2.4 år.
Brandmusen lever af frø, frugter, bær, nødder, urter og insekter.

  • Klasse: Mammalia (Pattedyr)

  • Orden: Rodentia (Gnaver)

  • Familie: Muridae (Musefamilien)



Tilbage til oversigten