Bramgås

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Bramgås
Latinsk navn: Branta leucopsis

Udbredelse
Bramgåsen lever i Østgrønland, på øer i Hvidehavet samt enkelte steder i Østersøområdet – trækfugl i hele Danmark.

Facts
Bramgåsen vejer 1,50-2,0 kg og måler 60-70 cm.
Både hannen og hunnen har en smuk fjerdragt. Den er grå på ryggen, sort på brystet og halsen, hvid på undersiden og hvidt ansigt.

Levevis
Bramgåsen bygger sædvanligvis sin rede på utilnærmelige steder som klippehylder.
Hunnen lægger 4-5 æg som udruges efter 24-26 dage.
Efter udklækningen bæres ungerne bort fra reden af forældrene, enten på ryggen eller i næbbet.
Bramgåsen lever af blade, græs og vandplanter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Anseres (Andefugle)

  • Familie: Anatidae



Tilbage til oversigten