Bladhøne, afrikansk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Afrikansk bladhøne 
Latinsk navn: Actophilornis africana

Udbredelse
Afrikansk bladhøne lever i tropisk Afrika.

Facts
Bladhøns er fugle, der lever i ferskvandsområder med flydende vegetation, de har lange ben og meget lange træer og kløer.
Afrikansk bladhøne har beskyttelsesfarver bestående af brune og brungule striber, hovedet har sort top og nakke, hvide kinder og bryst. 
Den måler ca. 30 cm. og vejer mellem 150-250 gram.

Levevis
Formeringen finder sted i regntiden, og de to køn deltager begge i redebygningen, som er en simpel flade af vandplanteblade, skjult mellem sivene.
Afrikansk bladhøne lægger 4 æg, som begge forældre er fælles om at udruge.
Bladhøns lever af orme, insekter og vandplanter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Jacanae

  • Familie: Jacanidae



Tilbage til oversigten