Blåfugl, indisk

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Blåfugl, indisk
Latinsk navn: Irena puella

Udbredelse
Indisk blåfugl lever i tropisk regnskov fra Indien til Malaysia.

Facts
Hannen hos indisk blåfugl har en stærk blå farve på hoved og ryg og i øvrigt en fløjlsagtig sort 
fjerdragt, hvorimod hunnen er mindre farvestrålende.
Den måler ca. 25-30 cm og vejer 75-85 gram.

Levevis
Indisk blåfugl bygger sin rede i skovvækstens nederste lag. Reden er en svagt rundet skål af kviste og mos.
Kuldet består af 2 æg som udruges på 2 uger. Både hannen og hunnen udruger og passer ungerne.
Indisk blåfugl lever som regel parvis, men kan samles i mindre flokke i frugttræer.
De lever af frugt, blomster og insekter.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Passeres

  • Familie: Irenidae



Tilbage til oversigten