Blå ara

UDBREDELSE · FACTS · LEVEVIS

Blå ara 
Latinsk navn: Ara ararauna

Udbredelse
Blå ara findes i Sydamerika fra det østlige Panama til Argentina.

Facts
Den blå ara er en stor papegøje, som kan blive mere end 80 cm lang, har en kompakt krop og nedadbøjet kraftigt næb.
Farven er stærkt himmelblå på oversiden, og gyldengul på bugen.

Levevis
Den blå ara er kønsmoden efter 3 år, bygger rede i huller i træerne, hvor de lægger 2-4 æg, som udruges på ca. 30 dage.
De lever af frugter, frø og nødder.

  • Klasse: Aves (Fugle)

  • Orden: Psittaci

  • Familie: Psittacidae



Tilbage til oversigten