Rallen i svælget hos kat


2016-02-28 17:51:05
Spørgsmål indsendt af Tine BHej

Der har lydt en rallen fra min kats svælg og næse i nogle måneder. For halvanden måned siden kom hun ud for et alvorligt uheld med sit ben, som nu er ved at være på plads igen, men fra den dag holdt hun helt op med at drikke vand! Og hun har ellers drukket vand regelmæssigt hidtil.

Det eneste flydende, jeg kan få i hende, er flødeskum, tynd sovs og vand med leverpostej... Ikke en ideel væske for en kat der er temmelig overvægtig, men det er som sagt det eneste flydende, jeg kan få i hende. Hun har ikke fået en eneste dråbe vand i halvanden måned, og jeg er grædefærdig, men hun er ikke dehydreret, siger min dyrlæge.

JEG tror, tyndt flydende væske på en eller anden måde danner undertryk i hendes svælg, og at hun derfor har svært ved at synke.

Vi var hos dyrlægen i forgårs og fik antibiotika, da hendes rallen måske kunne tyde på en forkølelse, men det har ikke virket endnu, hun raller stadig, når hun slikker sig eller slikker min hånd.

Hun er 13 år. Hun er blevet undersøgt i munden, og der er intet at se, og dyrlægen virker til at være på bar bund og siger, at så må det være sådan. Underforstået, hun er jo gammel alligevel, men det er jeg altså ikke tilfreds med!

Hvad er jeres bud, og hvad skal jeg gøre? Dyrlægen siger, at jeg skal bruge en engangssprøjte og sprøjte vand ind i hendes mund, men jeg har kun to hænder... Og desuden vil hun begynde at forbinde mig med ubehag, hvis jeg skal strabasere på den måde med hende hver dag, et par gange om dagen - så det er udelukket.

Er der mon nogle undersøgelser, vi kan få foretaget? Hvad pokker kan jeg gøre? Hun betyder alt for mig.

Mange hilsner

Tine Bang


Svar fra dyrlæge

Kære Tine.
Det lyder som om hverken du eller din kat har det godt ved den nuværende situation.
Jeg ville helt klart gå videre og få din kat til en mundhule/næsehule røntgen og/eller endoskopi. Evt få en henvisning af din dyrlæge til en specialist der arbejder med mundhule problemer eller bare til et større dyrehospital. Fx. Hanne Kortegaard på Universitetets hospitalet (Landbohøjskolen) eller Jens Ruhnau på Tanddyreklinikken hvis du befinder dig på Sjælland. Ellers må din dyrlæge vide hvem der ellers findes i nærheden af dig.
Du må i al fald ikke give op for måske findes der en forklaring på din kats symptomer og dermed også noget der kan afhjælpe.
Jeg kan selvfølgelig ikke love at det sker, men det er forsøget værd.
Mvh
Liana
Liana Vulfson
Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
 København NV
Phone: 21628542
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål