Hjertestop hos kat


2015-09-15 13:44:10
Spørgsmål indsendt af Gry IsaksenMin kat Pepsi på 10 måneder døde i forgårs. Jeg prøver at forstå, hvad der skete.

Han havde lige været i bad og fået noget at spise, og jeg ser ud af øjenkrogen, at han falder ned af bordet. Han ligger på ryggen med poterne trukket ind og gir et svagt miav, ligger sig på siden og tungen køre et par gange, som om der er noget i halsen og så dør han.

Han havde ikke noget i halsen - min computer stod på bordet og var tændt, kan han ha fået stød? Han var jo lidt fugtig/våd. Det skal lige siges, at han blev fundet knap 4 uger gammel og med diverse sygdomme, han havde fået medicin mod ringorm 3 gange, antibiotika 2 gange, piller mod en luftvejs infektion og ormekur 2 gange.

Han var glad, frisk og dejlig, så det eneste, der var ham, var, at han var snottet og døjede stadig med ringorm, men man kunne ikke mærke det på ham.

Har I været udsat for noget lignende?

Hilsen Gry


Svar fra dyrlæge

Kære Gry
For det første vil jeg kondolere dig med tabet af dit kære kæledyr og undskyld det sene svar men der har været tekniske problemer på denne side så brevene ikke er nået ud til dyrlægerne.
Højst sandsynligt er det en hjerte problem din kat er død på grund af.
Der er en hjertetilstand som giver pludselige dødsfald hos katte.
Desværre er det ikke muligt uden en obduktion eller en grundig undersøgelse af dyret præcis afgøre hvad den egentlige årsag er.
Mvh
Liana
Liana Vulfson
Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
 København NV
Phone: 21628542
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål