Den største plakat nogensinde imod tyrefægtning blev i maj måned afdækket i Madrids centrum. Tidspunktet faldt sammen med starten af Spaniens vigtigste tyrefægtningsfestival Feria de San Isidro. Den 15 m2 store plakat dækkede facaden på en seks etagers bygning i Sagasta, i midten af byen. Plakaten forestiller en såret, døende tyr, som har et sværd i ryggen. Teksten lyder "Algunos confunden el siglo XXI con la edad media. Y tú, en qué epoca vives?" (Nogle forveksler det 21. århundrede med middelalderen. Hvilken tidsalder lever du i?).
Protesten var arrangeret af den spanske dyreværnsorganisation ALA (Alternativa para la Liberación Animal). ALA's præsident udtalte "tyrefægtning er en skamplet på Spanien, som bringer landet nærmere middelalderen end mod et moderne progressivt Europa. Jeg håber denne kampagne får spanierne til at vågne op og forkaste denne blodige tradition."
Plakaten skulle have været synlig under hele perioden af Feria de San Isidro, som er verdens største tyrefægtningsfestival. Festivalen finder sted fra 13. maj til 9. juni. Hver dag i løbet af festivalen arrangeres der tyrefægtninger i byen, og matadorer fra Europa og Latinamerika deltager i arrangementerne, som koster mere end 160 tyre livet. Efter to uger kom der en ordre fra Madrid's Rådhus om, at plakaten skulle tages ned indenfor 48 timer, ellers ville det koste en bøde på omkring 300.000 kr.
Kampagnechef Jonathan Pearce fra WSPA udtalte: "Vi er dybt chokerede over dette helt åbenlyse forsøg på censur, som kommer fra kommunen. Det viser tydeligt, hvor delikat kritik af tyrefægtning er. Enhver person, som har overværet en tyrefægtning, og som har en smule medfølelse i livet, vil have svært ved at betegne kampen som andet end glamourøs tortur".
På trods af en voksende modvilje hos spanierne er antallet af tyrefægtninger næsten fordoblet i det sidste årti. I 1998 fandt 1700 kampe sted, hvori 10.000 tyre blev dræbt. I Europa er der hvert år hundreder af tyrefægtninger i Frankrig og Portugal. Tyrefægtningsindustrien arbejder konstant på, at udbrede blodsporten. Nylige forsøg på at etablere tyrefægtning er eksempelvis i Estland, Egypten og på Cuba.
En nylig meningsmåling i Spanien, offentliggjort i avisen La Vanguardia, afslørede at 86% af de adspurgte ingen interesse har i tyrefægtning, og at 12,9% betragter sig selv som entusiaster.
Imidlertid fortsætter tyrefægtningsindustrien med at modtage støtte fra regeringen og fra amter og kommuner. EU giver også støtte til at opdrætte tyre, som bliver brugt i kampene. Tilskuddet beløber sig til ca. 1.400 kr. til hver tyr.