Min datter´s klasse havde fået nogle ”vandrende

Underkategori: Vandrende pind

2010-07-31 01:09:23
Spørgsmål indsendt af Michella Lexander 10 år, Korsør



Min datter´s klasse havde fået nogle ”vandrende pinde” det gik godt i et stykke tid og de fik også unger, som blev delt ud til dem i klassen, der ville have dem, men nu er den helt galt.
Klassens vandrende pinde er døde.. dem alle sammen og vi er de eneste, som har overlevende tilbage (2 stk.) vi har også fundet 1 stk. baby. Men klasselæreren og børnene vil jo gerne have nogle af vores børn, hvis de overlever. Så nu kommer spørgsmålet... hvor kan vi finde informationer om disse dyr. Vores bibliotek kan ikke finde noget om dem.
Hvorfor dør de lige pludselig?
Hvor mange børn får de og hvor tit?
Hos os går de på sand og får efeublade at spise og vand i en skål, er dette mon rigtigt ?
Hvem kan hjælpe os ?
Michella Lexander 10 år, Korsør



Svar fra brevkasse

Spørgsmålet om de vandrende pinde er ikke lige til at svare på. Det ville betyde en del at vide hvilken art, der er tale om. Der findes ca 2300 arter af vandrende pinde, men der kan dog kun være tale om en af de 20-30 mest opdrættede. Men de har dog ikke alle samme krav til føde, fugt og temperaturer, så jeg kan kun komme med et par generelle forslag. For det første lyder det som om at efeu ikke er det bedste til vandrende pinde. Nogle æder det nødtvunget, men det bedste er brombærblade eller rosenblade. Brombærblade kan i nogen grad skaffes også om vinteren - i skoven eller i en have med stort krat. Pas på med forurening eller sprøjterester på bladene. Vandrende pinde er MEGET følsomme for dette. Vand i en skål duer slet ikke. Der skal dusches ind på bladene - gerne dagligt - og selvom grene står i en lille vase inde i buret skal de skiftes tit. Et bundlag af sand er muligvis udmærket, men andet kan også bruges.
Mange vandrende pinde lægger æg uden at være parret. Æggene drysser ned på bunden - for nogle arter i hundredevis - hvor de kan indsamles og opbevares i en æske - evt dusches engang imellem. De er ofte meget længe om at klækkes  op til et halvt år eller mere, så hav tålmodighed. Jeg kan anbefale at kontakte en forening for hobby insekter og edderkopper: Exotiske Insekter -  hjemmeside: www.here.is/eiweb
med venlig hilsen
Leif Øgaard
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål