Her i dag opdagede jeg at vores græsplæne er

Underkategori: Bille

2009-12-17 07:02:43
Spørgsmål indsendt af Mange Sommerhilsner fra ViviHej
Her i dag opdagede jeg at vores græsplæne er fuld af oldenborre-biller
De er ret ulækre ! Det syntes min hund Pepsi til gengæld ikke at de er. Den guffer dem i sig, som var det slik. Mit spørgsmål er nu om der, bortset fra at det er ulækkert, kan ske noget ved at hun spiser dem?
Mange Sommerhilsner fra ViviSvar fra brevkasse

Kære Vivi
Efter min bedste overbevisning kan hund sagtens tåle at æde oldenborrelarver. Hvis den æder rigtig mange, kan den måske få lidt diarre, men ellers sker der nok ikke andet. Nu er jeg ikke udlært i hundes fordøjelsessystem, men vi ved jo alle hvor hårdhudede hunde er i maven; de tåler gerne halvråddent kød fra nedgravede kødben eller at drikke vand fra snavsede vandpytter eller diverse bøtter. Og oldenborrelarver er såmænd også egnet som menneskeføde. Vores mave kan nok tåle en del, men vores appetit vil næppe tillade at de kommer så langt.
Bortset fra det, så vil jeg gætte på at der snarere er tale om larver af gåsebillen. Den er langt mere almindelig - især i græsplæner - end oldenborren, der ikke ses nær så tit, som i forrige århundrede. Gåsebillen er noget mindre end oldenborren, hvis larver faktisk kan blive nogle ret fede moppedrenge på 5-6-7 cm. Så hvis larver i din plæne kun er 2-3 cm er det nok den nært beslægtede gåsebille - og den er vel lige så fordøjelig!!
med venlig hilsen
Leif Øgaard
 
Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål