Bogstaveligt i hundredevis rullet sammen i hjørner

Underkategori: Tusindben

2001-10-27 05:40:33
Spørgsmål indsendt af Grethe Guldhammer, AalborgHej - Vi har en større invasion af tusindben. De ligger helt bogstaveligt i hundredevis rullet sammen i hjørner og under reoler i vores garage. Selvom vi fjerner dem jævnligt, bli'r der hurtigt "fyldt op" igen. Det sker også at der pludselig dukker en op midt på gulvet inde i stuen. Gør de nogen skade eller er de bare trælse at se på?
Grethe Guldhammer, AalborgSvar fra brevkasse

Nu må jeg lige tage højde for at jeg ikke har set "gerningsstedet", men jeg kan umiddelbart sige at tusindben ikke forvolder nogen skade. De lever af døde blade - til nød lidt frisk planterod - og de gnaver sig normalt ikke ind i byggemateriale mv. Så den væsentligste del af problemet er nok at de er trælse, som Grethe foreslår. De har formentlig haft gode opformeringsforhold i haven/parken omkring og skal nu finde overvintringssteder, sådan relativt frostfrit. Det plejer at være under sten, træstammer, bark og lignende. Måske har I lige fjernet en masse ting i
haven eller omegn, så tusindbenene nu ikke har nogle naturlige gemmesteder.
Da de søger mod fugtige steder, kan det være at I skulle undersøge om der iøvrigt er fugtproblemer eller utætheder i garagen. Hvis det viser sig at være det, så vær glad for at tusindbenene har fungeret som en levende "alarm". Det princip kan optræde hvis man f.eks. har enormt mange bænkebidere indendørs - ofte et klart tegn på fugt eller fugtskader.
Med venlig hilsen
Leif Øgaard

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål