Hund
 

Hvordan fjerner jeg lopper og flåter?

- 17/06/16
fjern lopper og flåter hunde

En aktiv hund er en sund og glad hund. De fleste hunde elsker at rende frit rundt i haven eller i skoven, hvor de kan få lov at nyde en masse forskellige dufte og indtryk.

Men det medvirker også til, at din hund kan blive ramt af lopper og flåter. Det er ganske naturligt, at din hund bliver det – men derfor skal du stadigvæk vide, hvordan du bekæmper lopper og flåter på den mest effektive måde. Køb bedste produkter til bekæmpelse af flåter og lopper her.

Hvad er flåter, og hvordan fjerner jeg dem?

En flåt er en lille mide, der hører til spindlerfamilien ligesom eksempelvis edderkopper. Man betegner ofte flåter som tæger, men det er ikke helt rigtigt, da tæger er insekter. Det betyder altså, at en flåt ikke har vinger som en tæge, og at den hægter sig på sin vært ved at vente på sit næste offer i høj vegetation. En flåt lever af blod, som den oftest får fra mindre pattedyr eller fugle.

Flåter er særligt følsomme overfor udtørring, så du finder dem oftest i skoven eller i moser, hvor der er meget fugtigt. Som udgangspunkt er flåten ikke farlig for din hund, da den ikke gør den store skade ved at suge blod fra hunden. Der hvor flåten dog kan blive meget farlig, er hvis den er blevet smittebærer fra et dyr til et andet. En almindelig flåt suger blod fra to-tre forskellige dyr i løbet af dens levetid, og den kan derfor nemt blive smittebærer.

Du kan hurtigt og nemt fjerne flåter fra din hund. Der findes flere forskellige husråd til fjernelse af flåter – blandt andet at kvæle flåten ved at smøre olie omkring den – men disse måder at fjerne flåter på, vil altid medføre en unødvendig risiko for din hund. Det kan derfor anbefales, at du køber en flåttang eller flåtudtrækker, der nemt og sikkert fjerner flåten fra din hund. Her kan mærker som Trixie og O’Tom anbefales. En flåttang er nem at bruge, og den koster ikke mange penge.

Hvad er lopper, og hvordan fjerner jeg dem?

En loppe er et insekt, der lever af at suge blod fra forskellige pattedyr – heriblandt mennesker, katte og hunde. En loppe er vingeløs, men den kan nemt hoppe op på din hund, hvor den bider sig fast. En loppe kan gå mange måneder uden blod, og den kan lægge op til 4000 æg på sin vært. Det er derfor vigtigt at holde hunden loppefri, da de hurtigt og effektivt spreder sig.

Køb bedste produkter til bekæmpelse af flåter og lopper her.

Du kan nemt og effektivt forebygge mod loppeangreb ved at behandle din hund med loppemiddel. Hvis du jævnligt anvender loppe- og flåtmiddel på din hund, så vil du også minimere risikoen for potentielt skadelige og unødvendige angreb på din hund.

Der findes flere forskellige måder at behandle lopper på, og hvilken du vælger, er op til dig selv – og hvad din hund foretrækker. De mest almindelige måder at forebygge mod lopper på, er ved at behandle hundens pels med spray eller pippetter, eller ved at bruge et loppehalsbånd. 

En af de nemmeste og mest effektive metoder at forebygge mod lopper på, er ved at anvende pippetter med loppemiddel. Her skal du blot påføre hele pipettens dosis i hundens nakke, hvorefter din hund er beskyttet mod angreb fra lopperne. Er du på jagt efter loppemiddel, så er mærker som blandt andet Bayvantic, Frontline og Advantage Vet kendt for deres gode kvalitet.

Hvornår skal jeg begynde at behandle med flåt- eller loppemiddel?

Det kan varmt anbefales at behandle din hund med loppe- og flåtmiddel allerede fra hunden er hvalp. De små hvalpe er meget nysgerrige og aktive, og deres kroppe er særligt tæt på jorden. Det bevirker, at lopperne og flåterne har endnu lettere ved at hægte sig på hunden, hvorfor det er en rigtigt god ide at forebygge mod de skadelige lopper og flåter.

En anden fordel ved at begynde med forebyggelse af lopper og flåter fra hunden er hvalp, er at den bliver vant til den jævnlige behandling, og dermed ikke bliver utryg eller skræmt når du anvender dit foretrukne loppe- og flåtmiddel. Det er med til at give din hund en god oplevelse, samtidig med at du sikrer mod skadelige angreb på din hund.

Rengøring af hjemmet?

Udover at sørge for at hunden bliver fri for lopper, er det ligeledes meget vigtigt at sørge for, at hjemmet bliver fri for dem. Loppepupperne kan ligge på lur alle de steder i hjemmet, hvor hunden har gået. Det er derfor meget vigtigt med en grundig rengøring af hjemmet.

Køb bedste produkter til bekæmpelse af flåter og lopper her.

Start med at vaske alle tæpper, puder og dyner ved 60 grader. Støvsug derefter alle kroge og kanter, så lopperne bliver fjernet og ikke ligger og venter på at springe på din hund igen. HUSK, at posen fra støvsugeren skal pakkes i en lufttæt pose og smides væk.Tilbage til oversigten