Hund
 

Hvilken hundesnor skal jeg vælge?

- 05/05/16
hvilken hundesnor

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige hundesnor eller hundesele, da den vil blive brugt meget og ofte. En hundesnor eller hundesele er som udgangspunkt noget af det vigtigste for dig som hundeejer, da den jo skal bruges til at holde styr på hunden, når I går tur, løber eller er i skoven. Køb bedste hundesnore, hundeseler og hundehalsbånd her.

Men hvordan vælger du den rigtige hundesnor, og hvad skal du kigge efter, når du er på udkig efter en ny hundesnor eller hundesele?

Som udgangspunkt kan du finde to forskellige slags hundesnore; nemlig hundesnore med en fast længde, og hundesnore med rullesnor, der kan justeres efter behov. Hvilken du hælder mest til, er helt op til dig, da der er fordele og ulemper ved begge typer af hundesnore.

Flexiliner og traditionelle hundesnore

En hundesnor med rullesnor kaldes også ofte for en fleksline eller flexiline. Fordelen ved rullesnoren er, at man kan justere længden på hundesnoren, således at din hund kan få lidt længere snor, når der er mulighed for det. De fleste flexiliner kommer med et lækkert håndtag, og snoren er som oftest lavet i et slidstærk og holdbart materiale. Køb bedste hundesnore, hundeseler og hundehalsbånd her.

Flexiliner egner sig bedst til hunde, der ikke trækker alt for meget i snoren – og det anbefales ikke, at du giver din hund alt for lang snor i byen. Det kan nemlig hurtigt blive til fare for både hunden og menneskerne omkring dig, da en nysgerrig hund på flexiline hurtigt kan rende ud på cykelstien eller vejen.

Hvis du vil se nærmere på flexiliner, så kan et mærke som Flexi anbefales. Flexi er kendt for deres lange holdbarhed – og deres nyeste flexiliner kommer i et smart design, og med et væld af forskellige farver at vælge imellem.

Traditionel hundesnor

Alternativet til flexilinen er den traditionelle hundesnor, der har en fikseret længde. Denne type hundesnor kan findes i mange forskellige materialer; fra nylon til læder til kæder i rustfrit stål.

Hvis du har en stor og muskuløs hund, der ofte trækker i hundesnoren når I går tur, så kan det anbefales at bruge en hundesnor med fast længde i et slidstærkt materiale som eksempelvis læder eller rustfrit stål. Hvad angår traditionelle hundesnore med fikseret længde, så er mærker som Karlie, Hurrta og More4 anerkendte producenter af hundesnore. Køb bedste hundesnore, hundeseler og hundehalsbånd her.

Som nævnt tidligere, så kan vi ikke komme med et endegyldigt svar på hvilken hundesnor du skal vælge, da det er en subjektiv beslutning, der skal tages på baggrund af hundens størrelse og temperament. En god ide kan være at afprøve begge typer af hundesnore, for således at opveje fordele og ulemper mod hinanden inden den endelige beslutning.Tilbage til oversigten