Hund
 

Hvilken hundeseng skal jeg vælge?

- 01/04/16
Bedste hundesenge

Det kan være noget af en udfordring, at vælge den helt rigtige hundeseng. Det er nemlig vidt forskelligt hvad hunde foretrækker, og da de som bekendt ikke kan tale, kan det være svært at vurdere hvad de synes om. Markedets største udvalg af hundesenge og hundekurve, se her.

Ofte ender man med at købe en hundeseng ud fra æstetiske principper – men det er i grunden helt forkert, for hundesengen skal jo netop tilgodese hunden. Men hvad skal man så kigge, og hvordan vælger man den rigtige hundeseng?

Vær opmærksom på hundens sovemønster

Hunde er lige så forskellige som vi mennesker, og derfor er der ikke nogen universal løsning indenfor hundesenge. Det første skridt på vejen mod at finde den helt rigtige hundeseng, er derfor at være opmærksom på hundens søvnmønster. Nogle hunde kan ikke få nok af bløde tæpper og puder – medens andre hunde elsker det hårde gulv.

Udover at du skal tage hensyn til hundens søvnmønster, og foretrukne underlag, så skal du også gøre dig nogle tanker omkring de materialer, som hundesengen eller -kurven er lavet af. Du kan nemlig finde hundesenge i både plastik, kunststof og stof. I det nedenstående kan du læse om fordele og ulemper ved de forskellige materialer. Markedets største udvalg af hundesenge og hundekurve, se her.

Hundesenge i plastik er nemme at rengøre, og er ofte billige. En hundeseng i plastik er endvidere velegnet til hvalpe, der kan finde på at bide i hundesengen. En af de helt klare fordele ved en hundeseng i plastik er også, at du let kan udskifte tæpper og puder i hundesengen.

Hundesenge i stof har den store fordel, at de er meget bløde og behagelige for hunden at ligge i. De fleste hundesenge i stof giver dig også muligheden for, at aftage betrækket og vaske det. Det mindsker risikoen for bakterier og insekter, og giver din hunde en pæn og ren seng.

Hundesenge i kunststof kommer ofte i nylon, og har mange af de samme fordele som hundesenge i stof. Hundesenge i nylon tilpasser sig til din hunds krop, og er meget behagelig at ligge i. Nylon er ligeledes nemt at rengøre, så hundesengen forbliver pæn og ren.

Størrelsen på hundesengen

Det er altid en god ide, at du har en ide om hvor stor hundesengen skal være. Det vil nemlig tit være sådan, at hundesengen helst ikke må være for stor til din hund. De fleste hunde kan nemlig godt lide, at der ikke er for meget plads omkring dem, når de skal sove. Markedets største udvalg af hundesenge og hundekurve, se her.

Når det så er sagt, så skal størrelsen også tillade, at hunden kan vokse – særligt hvis du køber en hundeseng til en hvalp. Det kan derfor godt betale sig, at lade hunde ligge i hundesengen inden du beslutter dig for at købe den.Tilbage til oversigten