Hund
 

Hvilken hundelem skal jeg vælge?

- 03/04/16
Hvilken hundelem

Hvis du har en hund, som du gerne vil give lidt ekstra frihed – så kan en hundelem være den perfekte løsning. En hundelem giver nemlig hunden mulighed for at rende frem og tilbage, uden at du behøver åbne døren. Det kan især være gavnligt, hvis du gerne vil give din hund fri adgang til haven. Køb bedste og billigste hundelem på tilbud, klik her.

Ligeledes kan det være en fordel for både dig og hunden, når du er på arbejde, da hunden selv kan vælge om den vil ud i den frie luft eller ej. Men hvordan vælger man den rigtige hundelem? Det skal vi kigge lidt på nu.

Forskellige typer af hundelemme

Du kan som udgangspunkt finde to typer af hundelemme: hundelemme i plastik og aluminium. Begge typer hundelemme kan findes i mange forskellige størrelser, der passer til forskellige hunderacer – men hundelemme i plastik vil typisk være billigere.

Det er de af den simple årsag, at de er billigere at producere. Hundelemme i plastik vil derfor også have en dårligere holdbarhed, da plastik er mere modtageligt overfor vind og vejr.

En hundelem i aluminium udgøres typisk af en aluminiumsramme, og en flap i et stykke hårdt plast. Hundelemme i aluminium er ofte dyrere, men de holder til gengæld også længere. En aluminiums hundelem er knap så modtagelig overfor vind og vejr, så hvis din hund ikke bider i hundelemmen, er du sikret en god hundelem i mange år. Køb bedste og billigste hundelem på tilbud, klik he

Størrelsen på hundelemmen

Når du har besluttet dig for, om du gerne vil have en hundelem i plastik eller aluminium – så skal du gøre dig nogle tanker omkring størrelsen på din hundelem. Her er det naturligvis vigtigt, at du tager udgangspunkt i hundens størrelse, da det jo er hunden, der skal kunne bevæge sig igennem.

De fleste forhandlere af hundelemme opgiver de indvendige mål på hundelemmen, så du skal sikre dig, at der fin overensstemmelse mellem de indvendige mål og hundens størrelse.

Her på Dyr.dk vil vi dog gerne hjælpe dig endnu videre, så her er en god tommelfingerregel:

  • Hundelemme i small passer til hunde på op mod ca. 3 kg.
  • Hundelemme i medium passer til hunde på op mod ca. 18 kg.
  • Hundelemme i large passer til hunde på op mod ca. 45 kg.
  • Hundelemme i ekstra large passer til hunde på op mod ca. 100 kg.

Der skulle med andre ord være rig mulighed for, at du finder en hundelem, der passer til hund. Det skal dog lige siges, at det er lidt forskelligt, hvordan producenter angiver størrelsen på hundelemmen. Det kan derfor godt svare sig, at du også har styr på, hvor stor de indvendige mål på hundelemmen skal være, førend din hund kan bevæge sig frit frem og tilbage. Køb bedste og billigste hundelem på tilbud, klik he

Montering af hundelem

Du kan som udgangspunkt montere din hundelem hvor du vil, og de fleste hundelemme kan monteres på både vægge og døre. De fleste vælger at montere hundelemmen i døren, da det er det nemmeste – men hvis det er mere bekvemt for dig, at montere hundelemmen i en mur, så kan du naturligvis det.

Det eneste du skal være opmærksom på, er at mange hundelemme i aluminium ikke kan monteres i glasdøre.Tilbage til oversigten