Jeg vil gerne vide noget om hængebugsvin

Underkategori: Gris
Tema: Pasning, pleje, trivsel, aktiviteter, levevis

2012-09-13 01:00:31
Spørgsmål indsendt af jeg er interesseret i billeder, pleje, adfærd mm.Jeg vil gerne vide noget om hængebugsvin, da jeg skal ha´ et som kæledyr.
jeg er interesseret i billeder, pleje, adfærd mm.Svar fra brevkasse

Et hængebugsvin er en svinerace, og derfor har den griseadfærd. Men mener, at hængebugsvinet er blevet til ved at krydse maskesvin og dværgvildsvin.
I øvrigt er en gris - heller ikke et hængebugsvin - ikke et “almindeligt” kæledyr. Den kræver god plads og et stykke jord at rode rundt i. Grise tryner jorden, det vil sige, at de vender jorden. Nogle mennesker vælger at give grisen en ring i trynen, så den ikke kan puffe med trynen. Det er absolut synd, da det er grisens naturlige adfærd at rode med trynen. Den endevender bl.a. jorden for at finde ting at spise. Den spiser nemlig orm og rødder m.m. Desuden skal grisen have grisefoder og gerne forskellige madrester, grøntsager m.m. Grisen har behov for et mudderbad i ny og næ. Grisen grynter som bekendt, og kan lave en veltilfreds grynten og en mere hysterisk grynten, der kan ende i små skrig. Når grisen grynter veltilfreds er den glad og tilfreds, men bliver dens grynten hysterisk eller til skrig, er den virkelig utilfreds og måske endda bange.
Svin er selskabelige dyr og lever i flokke, hvorfor man ikke bør holde et enkelt svin. Grise er for så vidt renlige, ved at de har toilet et bestemt sted langt væk fra deres madtrug. Dog er de nogle rodehoveder, da alt skal endevendes og puffes til. Nogle industrisvin har “glemt”, at de er renlige på grund af den intensive avl, og kan derfor finde på at have toilet flere steder og endda i deres madtrug. Grise er intelligente, meget nysgerrige og har mange kræfter. Vilde grise er sky, mens tamme grise kan blive lige så kælne som en hund.
Det er under ingen omstændigheder en god idé at have en gris inde i sit hus, som man f.eks. har en hund. En gris puffer til alting, og det er mindre sjovt, hvis det går ud over ens møbler og ens ting. På grund af grisens tæer, står den ikke særlig godt fast på glatte gulve - jord og græs er mere velegnet for grisetæerne. Medmindre man har en grisesti til en gris, skal man virkelig tænke sig om en ekstra gang, inden man anskaffer sig en “kæle-gris”. I øvrigt kan en gris blive op til 36 år gammel.
Mange hilsner
Pernille

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål