Jeg har ”ruget” 30 kyllinger ud i løbet af en .

Underkategori: Høne

2013-03-12 04:18:58
Spørgsmål indsendt af p.f.h. tak, ThomasJeg har ”ruget” 30 kyllinger ud i løbet af en måned, og de går ved hver deres skrukhøne (9+9+12). En enkelt kylling (på ca. en måned) er blevet syg, og så vidt jeg kan se er det luftrørsorm, også i min bog kaldet gabesyge (gammel bog); Den Nyser/hoster, gaber, strækker halsen opad når den gaber, og kryber sammen i pausen fra et gab til det næste.
 Jeg har behandlet med et orme-middel, der hedder ”Flubenol vet 50mg/g”, er det virksomt?. Det er noget jeg har fra da min far havde hønseri. Ydermere tror jeg, at samme hold har coccidiose; blod i afføringen, ellers ikke synlige symptomer undtagen på den syge kylling, som hænger. Så på samme tid behandles den stakkels kylling  og resten af flokken på 9, med ”Terramycin vet. opløseligt pulver 20% bla bla bla.”, er det virksomt, og har det en holdbarheds-frist? Det er ret gammelt - ca. 3 år. Hvad skal jeg ellers bruge?
p.f.h. tak, hilsen ThomasSvar fra brevkasse

Til Thomas
Hvis dine kyllinger lider af "gabes", hvilket din dyrlæge kan hjælpe dig med at konstatere, så er Flubenol en fornuftig behandling. Udfra din beskrivelse af symptomer lyder det meget sandsynligt.
Hvis dine høns har coccidiose er terramycin en rigtig behandling. Terramycin i form af pulver er temmelig stabilt, så det skal nok være virksomt efter 3 år. Hvis du vil være sikker på diagnosen, skal du tage den syge kylling med til dyrlægen. Han afliver den og sender den på Statens veterinære seruminstituts afdeling for fjerkræsygdomme, der kan de obducere den og finde årsagen til lidelsen.
Med venlig hilsen
Mads M Lund, Skibby Dyreklinik

Dyrebrevkassen

 
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål