Hund
 

Hundeskove på Sjælland

Vil du ud at tilbringe nogle skønne timer med din hund, så kan det varmt anbefales, at du besøger en hundeskov på Sjælland, herunder Nordsjælland. En hundeskov er det helt ideelle sted at tage hen, hvis du og din hund trænger til at komme ud i naturen og røre jer.

Hundeskove er super populære, og der findes flere hundrede af dem rundt om i Danmark. Men hvad er en hundeskov helt præcis; En hundeskov er en indhegnet skov eller et indhegnet areal, hvor din hund frit kan løbe rundt uden snor.

Der er rigtig mange fordele ved at besøge en hundeskov, se her:
  • Motion til både dig og din hund
  • Din hund møder andre hunde og bliver socialiseret
  • Det er gratis, og der er åbent døgnet rundt
  • Din hund må løbe rundt uden snor
  • Indhegningen gør, at din hund ikke kan løbe væk
  • De fleste hunde og mennesker nyder at komme ud i naturen

 

Hundeskov regler

Reglerne for at opholde dig i hundeskovene på Sjælland og Nordsjælland, ja faktisk generelt for alle hundeskove i Danmark, er enkle. Din hund må løbe rundt i hundeskoven uden snor, hvis du har fuld kontrol over den. Med fuld kontrol menes, at når du kalder din hund til dig, så skal den komme prompte. Har du en hund, der ikke adlyder, skal du holde den i snor inde i hundeskoven.

Derudover gælder de gængse regler omkring at tage hensyn, så din hund ikke generer de øvrige hunde eller hundeejere. Det er ligeledes et krav, at du samler din hunds ekskrementer op, så andre hunde hverken træder i dem eller æder dem.

Agility i hundeskovene

Visse af hundeskovene på Sjælland, herunder Nordsjælland, har etableret agility baner, som gør turen i skoven endnu sjovere. De fleste hunde elsker de spændende udfordringer, som en agility bane stiller. Samtidig er en tur rundt på en agility bane en super god måde for hunden og for hundeejeren at få motion.

Byer på Sjælland og i Nordsjælland med hundeskove

Du finder en lang række byer i Nordsjælland og Sjælland generelt, som har de skønneste hundeskove. De sjællandske byer er blandt andre Greve, Holbæk, Køge, Kalundborg, Næstved, Ringsted, Slagelse, Solrød, Sorø, Vordingborg, Ølstykke, Stenløse, Birkerød, Guldborgsund, Lolland, Farum m.m.