Smerter og angst hos hund


2016-06-22 21:59:06
Spørgsmål indsendt af anittaKære dyrlæge, jeg er meget ulykkelig over den situation min hund og jeg er havnet i.

Han er en 3 årig blandingshund engelsk setter / border collie og jeg overtog ham fra et hjem i oktober 2015. Jeg fik at vide han var skudangst, og at det var kommet pludselig og blevet markant værre, men dog ikke værre end at når nytåret var over, så var han normal og glad igen.

Jeg bemærkede første gang jeg så ham at han gik underligt, han hoppede mere med bagparten end at gik, men tidligere ejer synes han altid havde gået sådan. Fra slut november hvor de første synes nytåret skulle fejres og til midt februar hvor de sidste synes nytåret var slut, var et sandt helvede. Han rystede savlede, hyperventilerede, kastede op og trods zylkene, KALM, adaptil i stikkontakten, thundershirt og baldrian så kom han nærmeste ikke uden for en dør i de måneder, bare det at komme i haven var tæt på håbløst.

Samtidig blev det mere tydeligt for mig at han gik underligt, særligt venstre bagben løftede han højt og stift. Så tog ham til kiropraktor der vurderede han haltede på begge bagben, så tog til dyrlægen, hvor hans knæ, hofter og ryg blev røngtenfotograferet, de viste intet, udover at venstre hofte ikke sad helt tæt i hofteskålen, men intet af betydning. Men han skreg når dyrlægen trak i hans bagben, særligt når han trak bagud.

Han kom på smertestillende og forsatte til kiropraktor der fandt at hans bækken var drejet og korsben låst. Efter nogen gange hos behandlerne gik han markant bedre og jeg åndede lettede op. Vi stoppede på smertestillende, PREVICOX. Så begyndte han at få sådan nogen spjæt med bagbenene hvor det lignede det gik i krampe og han strak det bagud, det varede kortvarigt. Når han lå på siden, løftede han det ene bagben unaturligt højt og når han tyggede tyggeben kørte højre bagben i noget der lignede krampe og benet kørte op til øret og tilbage igen.

Han kunne også finde på at farer op når han lå ned og bagparten sitrede og han sprang rundt, for så at finde lidt til ro og derefter gentage det igen. Han var tydelig varm over ryggen og særligt ved lændehvirvel 6-7 var han tit brændvarm. Han går næsten altid pasgang når vi går, galopere han, tager han højre bagben op under sig flere gange eller han galopere med samlet bagben.

Af og til på gåturen kan han pludselig springe op på stedet, så man tror han har fået noget i poten, men det er ikke tilfældet. i takt med det her, er angsten taget slemt til, lyde som torden, vejarbejde, tog, skud, bildøre der smækker osv, og han tør ikke længere være ude om aften fra omkring kl 18, ligesom han kun tør gå bestemte ruter udenfor. Så tog ham til dyrlæge igen der besluttede at sætte ham på clomicalm.

Jeg bestilte tid hos en akupunktør, som næsten ikke kunne komme i nærheden af hans bagpart og straks bemærkede at han var varm i lænden og hun synes han var hævet i højre hofte. Det er 3 uger siden han startede på clomicalm og angsten er eksploderet, kan kun få ham ud i haven om morgen og en lille gåtur midt på dagen, han tør ikke være i indkørslen, i soveværelset, i køkkenet, bare en avis falder på gulvet, farer han sammen. Det er frygtelig at se.

Dyrlægen der gav clomicalm forslog en ct scanning af hans ryg. Han blev CT scannet i går, han fik CT scannet sin ryg, sine hofter og sine knæer, samt tjekket for ledvæske i knæene, samt fik taget crp blodprøve for infektions tal. De fandt INTET og jeg fik beskeden at jeg skulle prøve smertestillende igen i 10 dage og ellers betragte ham som en sund og rask hund.

I dag ville jeg så lokke ham ud på en gåtur, så selvom han har halen mellem benene og ryster, så kommer vi ud af indkørslen, pludselig og uden varsel, ligger han sig ned og skriger ( har aldrig hørt om skrige før ) han møver sig rundt på maven og kan ikke rejse sig, hele bagparten ryster. Han kommer op at stå, men falder igen og skriger en gang til, jeg mærker forsigtig hans højre side/hofte og han skriger op og snapper efter mig, hvilket slet ikke ligner ham, så han må virkelig have ondt.

Jeg måtte ikke løfte ham, han lå bare og pustede og møvede sig rundt på maven. Efter ca en halv time, rejste han sig og gik og da vi kom hjem virkede han nogenlunde normal, men han brændte nærmeste i højre side, gav ham smertestillende. Han har hørt skud efterfølgende her til aften og har rystet lige siden. Jeg er grædefærdig, simpelthen. Jeg elsker ham over alt på jorden, han er på alle måder den nemmeste og bedste og sødeste hund der findes, men det gør ondt i mit hjerte han er så angst og tydeligtvis har ondt, men ingen kan finde ud af hvorfor.

Dyrlægen mener ikke at clomicalm gør angsten værre, men det er det jeg ser, jeg ved ikke om jeg skal trappe ham ud af det. Jeg ved ikke om angsten skyldes han har smerter. Ude hvor han blev CT scannet mente de ikke han havde smerter, til trods for han skreg og måtte have mundkurv på under undersøgelsen, inden han blev bedøvet og scannet.

Jeg er på bar bund, CT scanning og røngten viser åbenbart et sundt og rask skelet, men jeg ser ikke på nogen måde en sund og rask hund.

Har i nogen som helst ide til hvad det kan være ?? Jeg håber inderligt på svar fra jer.

Mange hilsner fra Anitta


Svar fra dyrlæge

Kære Anitta

Det lyder som om du er en rigtig god hundeejer som har gjort alt og prøvet alt hvad der kan gøres for din hund.
Dog lyder det som om din hund på trods af at undersøgelserne ikke viser noget slet ikke trives.
Det lyder måske lidt hårdt, men jeg ville nok vælge at give sådan en patient fred, da det fremgår af din beskrivelse at den lider unødigt.

Mvh
Dyrlæge Liana Vulfson
Liana Vulfson
Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
 København NV
Phone: 21628542
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål