Dårlig ånde hos hund


2016-05-04 15:37:26
Spørgsmål indsendt af marieHej

Min malteser hund har frygtelig dårlig ånde, og gentagende tandrensninger ( 2 gange pr år ) og skift af foder op til flere gange, har ikke hjulpet.

Har prøvet flere dyrlæger og de starter altid med tandrensning og derefter skift af foder, så nu er jeg ved at kører træt i at jeg får samme svar alle steder. De giver mig dog ret i, at det er en frygtelig lugt.

Findes der slet ikke andre lidelser der kan være årsag til den efterhånden frygtelige lugt??

Mvh.
Marie


Svar fra dyrlæge

Der er desværre nogle hunde som har en særlig øget tendens til plaque dannelse i mundhulen of derfor en dårlig lugt ud af mundhulen. Det er som regel genetisk betinget at nogle individer danner mere Plaque end andre og desuden er små hunde mindre tilbøjelige til at gnave i knogler og slibe sine tænder på denne måde.
Det er ikke ualmindeligt at sådan en hund kræver to tandrensninger på årlig basis eller evt tre. Tænk på at 6 måneder for hunden er mere end 3 år af dens liv!
Du kan bede om at få en tandlakering (Sanos) hos din dyrlæge næste gang, som måske ville holde tænderne pænere længere. Det hjælper også at børste hundens tænder med produkter som Bucadog, Virbacs emzymtandpasta til hunde eller aloevera tandpasta. Desuden kan man supplere med Plaque off ovenpå foderet og Vetaquadent mundskyl i drikkevandet.
Mvh
Liana
Liana Vulfson
Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
 København NV
Phone: 21628542
Stil et spørgsmål til vores dyrlæger

Helt gratis!

Skriv et spørgsmål
Vi har samlet nogle af danmarks bedste dyrlænger

Så du kan få svar på dine spørgsmål